Mina sidor »

Aktuella projekt

Alcatraz- Norrlands största anläggning för upplevelser

AL

Alcatraz är namnet på det upplevelsecenter som Galären nu bygger i en befintlig byggnad på Spantgatan 12.
Upplevelsecentret kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter med allt från Spa, konferenslokaler, foodcourt med flera olika restauranger och caféer, evenemangslokaler för mässor, gokart, paintball, lasergame, radiobilar och mycket annat och inte minst ett stort antal celler för Prison island.2.
Det handlar om en total ombyggnation av fastigheten och när upplevelsecentret står klart kommer det att vara på minst 8000 kvm.
Arkitektoniskt kommer byggnaden att både utmana staden och locka till sig människor att vilja se mer.
Verksamheten vänder sig till olika målgrupper. Barnfamiljer, kompisgäng, företag, föreningar och organisationer kommer att kunna skräddarsy aktiviter som passar just dem.       

Punkthus med 121 bostäder

På Varvet i Luleå byggs nu ett 15 våningar högt hus med 121 lägenheter och en livsmedelsbutik för Coop i markplan samt två våningsplan under mark för bilar.
Det blir Coops 7:e butik i Luleå och den andra Coop butik som Galären bygger åt dem, då man sedan tidigare byggt deras butik på Storgatan 61.                   

Huset byggs enligt kraven för Miljöbyggnad nivå silver. Bland annat får det solceller för energiförsörjning och de som vill ska kunna ladda sin bil, moped eller cykel med el i de varma garagen. Inflyttningen är beräknad till våren 2019 och bygget är beräknat till att kosta ca 290 miljoner.