SvenskaEnglish - Computer generated translation

Aktuella projekt

Trygghetsboende i centrum

Galären bygger nu 65 nya bostadslägenheter i kvarteret Torsken i centrala staden. Fastigheten omfattar tre byggnader i hörnet Hermelinsgatan-Storgatan-Köpmangatan där Galären avser att bygga nytt, bygga om och bygga till.

De nya lägenheterna ska i huvudsak anpassas för trygghetsboende, där hyresgästerna har egna bostäder med tillgång till social samvaro och trivsel i gemensamma lokaler. Gemensamhetsytor för trygghetsboendet skapas på entréplanet. En äldre byggnad mot Köpmangatan har redan rivits för att ge plats för det nya hus på fem våningar som i huvudsak ska nyttjas för trygghetsboende.

Det hus som vetter mot Storgatan ska behållas och byggas på med vindslägenheter. Dessutom skapas nya lägenheter mot både Hermelinsgatan och Storgatan.

Alcatraz- Norrlands största anläggning för upplevelser

AL

 

Alcatraz är namnet på det upplevelsecenter som Galären nu bygger i en befintlig byggnad på Spantgatan 12.
Upplevelsecentret kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter med allt från Spa, konferenslokaler, foodcourt med flera olika restauranger och caféer, evenemangslokaler för mässor, gokart, paintball, lasergame, radiobilar och mycket annat och inte minst ett stort antal celler för Prison island.2.
Det handlar om en total ombyggnation av fastigheten och när upplevelsecentret står klart kommer det att vara på minst 8000 kvm.
Arkitektoniskt kommer byggnaden att både utmana staden och locka till sig människor att vilja se mer.
Verksamheten vänder sig till olika målgrupper. Barnfamiljer, kompisgäng, företag, föreningar och organisationer kommer att kunna skräddarsy aktiviter som passar just dem.

Punkthus med 121 bostäder

På Varvet i centrala Luleå har vi byggstart våren 2017 för ett 14-våningars punkthus med 121 bostäder samt lokaler för en livsmedelsbutik i markplan.
Den butik som byggs blir en ny Coopbutik som blir Coop 7.e butik i Luleå och den andra Coop butik som Galären bygger.