Mina sidor »

Floras Kulle Trygghetsboende

Trivsamt och aktivt boende för dig som fyllt 65.
Floras Kulle Trygghetsboende ligger centralt i Luleå intill Floras Kulle, Loet och Storgatan. Nära till lokaltrafik, apotek, hälsocentraler, frisörer, caféer, restauranger, systembolag, livsmedelsbutiker och annan shopping.
Trygghetsboendet utgörs av lägenheter på 1 eller 2 rum och kök. Som hyresgäst har du ständig tillgång till trygghetsboendets gemenskap. Husets trivselvärd hjälper till att planera olika aktiviteter efter önskemål från de boende.
Inflyttning sker under början av 2017 och i dagsläget är alla 47 trygghetslägenheter uthyrda.


Bo tryggt i egen lägenhet
Lägenheterna har öppen planlösning med generösa mått som ökar rörlighet och tillgänglighet. I lägenheterna finns inga trösklar, detta för att underlätta framkomlighet med rollator och rullstol, om behov uppstår.
Fasad mot Hermelinsgatan_Köpmangatan
Fasad mot Hermelinsgatan-Köpmangatan: Skiss av Tirsén och Aili arkitekter

De 47 trygghetsbostäderna finns som 1 rok (ca 39-45 kvm) och 2 rok (ca 47-53 kvm). Alla lägenheter har olika planlösningar, se några exempel här. Köken är utrustade med spis samt kyl/frys samt är förberedda för diskmaskin och mikrovågsugn. Badrummen har förstärkt belysning och är förberedda för tvättmaskin och torktumlare. Varje lägenhet har eget förråd i källare/vind.

Trivsel och social gemenskap
Trygghetsboende inte är ett vårdboende. Det är i stället en boendemiljö med mycket liv och rörelse.
Verksamheten bygger på de boendes engagemang och formas efter deras önskemål och intressen. Trivselvärden hjälper hyresgästerna att förverkliga önskemål om olika aktiviteter. Det kan handla om allt från gemensamma måltider och fika till studiecirklar, underhållning och teaterbesök.
Verksamheten har ett hälsofrämjande fokus och därför håller trivselvärden regelbunden gymnastik och andra fysiska aktiviteter tillsammans.

Eget boende, gemensam miljö
De som skiljer Floras Kulle Trygghetsboende från vanliga hyreslägenheter är gemensamhetslokalerna och utbudet på sociala aktiviteter. Gemensamhetslokalerna är tänkta för måltider, musikunderhållning, TV, gymnastik mm.
Fastigheten har hiss samt en möblerad extralägenhet som kan hyras för övernattande gäster. I fastigheten finns även bastu med relax. Möjlighet finns att hyra extra frysskåp. Förråd finns för cykel/rollator samt laddning av elrullstol. På innergården finns en avskild parkmiljö med soffor och konstnärlig utsmyckning.


Uthyrning
Uthyrningsarbetet är nu klart och alla 47 st trygghetslägenheter är i dagsläget uthyrda.

Framöver så kommer lägenheter som blir lediga i trygghetsboendet att läggas ut på hemsidan under fliken Lediga bostäder.
Under fliken Lediga bostäder kan du läsa mer om hur det går till att söka ledig lägenhet hos Galären.
I och med detta tar vi nu inte längre emot fler intresseanmälningar och det går ej längre att ställa sig i kö till trygghetsboendet.


Exempelritningar

1 rok
1 rok, ca 41 kvm. Exempel på planlösning.

2 rok
2 rok, ca 53 kvm. Exempel på planlösning.

Här nedan kan du ladda hem ritningar för respektive våningsplan.
Observera att ritningarna är preliminära och kan förändras under byggets gång.